1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Καλό καλοκαίρι!

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα 9.00 - 13.00

Τριήμερη επίσκεψη στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη

Σις 10 με 12 Απριλίου 2016, οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος "Αναγνωστική Λέσχη" με υπεύθυνο καθηγητή τον διευθυντή κο Ζερβίδη Γεώργιο, επισκέφτηκαν την Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη. Οι συνοδοί καθηγητές ήταν ο κος Καμπόλης Αν.,ο κος Μπιλίδης Π. και η κα Κανέλλη Δ. Την 1η μέρα ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Μασσήνη, επισκέφτηκαν την εκκλησία της Υπαπαντής και περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Τη 2η μέρα επισκέφτηκαν το κάστρο της Μεθώνης και παρακολούθησαν το πείραμα του Νέστορος στην Πύλο. Την 3η μέρα περπάτησαν στο κάστρο του Μυστρά και περιηγήθηκαν στην πόλη της Σπάρτης. Όλα ήταν υπέροχα.

Εκ/κη Επίσκεψη στο Μοναστήρι Αγ. Ιωάννη Μακρινού στο Αλεποχώρι

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών η Γ΄ γυμνασίου επισκέφτηκε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Μακρινού στο Αλεποχώρι. Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού και ενημερώθηκαν για την ιστορία του. Στη συνέχεια οι μοναχές απάντησαν σε προετοιμασμένες από τους μαθητές ερωτήσεις σχετικά για τη ζωή στο μοναστήρι. Τέλος, προσφέρθηκε μικρό κέρασμα στις τρεις τράπεζες του μοναστηριού. Οι μαθητές σημείωσαν τις εντυπώσεις τους σε σημειωματάρια και τις συζήτησαν στην τάξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων που ακολούθησαν. Ήταν συγκινητική επίσκεψη, που προβλημάτισε τους μαθητές και κυρίως μας έφερε όλους πιο κοντά?

Υπεύθυνος καθηγητής κ. Μπιλίδης Π. Συνοδοί καθηγητές: κ. Ζερβίδης Γ. -κ. Αλέξη Β. - κ. Δουμουλάκη Δ. - Κανέλλη Δ.

 

Αποτελέσματα σχολικών αγώνων

Ο Δήμος Ασπροπύργου διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ενδοσχολικούς  αγώνες στους οποίους συμμετείχε και το σχολείο μας με πολλές διακρίσεις. Τα αποτελέσματα των τελικών αγώνων είναι τα εξής:

Τη Δευτέρα 18/4/2016,  στον τελικό ποδοσφαίρου αγοριών Α' Γυμνασίου το 1ο Γυμνάσιο νίκησε με 5 - 0 το 3ο Γυμνάσιο.

Στον τελικό ποδοσφαίρου κοριτσιών, το σχολείο μας νίκησε με 2 - 1 το 4ο Γυμνάσιο.

Την Τρίτη 19/4/2016, στον τελικό ποδοσφαίρου αγοριών  Β΄Γυμνασίου, το σχολείο μας έφερε ισοπαλία αλλά έχασε στα πέναλντι από το 3ο Γυμνάσιο.

Την Πέμπτη 21/4/2016, στον τελικό Βόλλεϋ κοριτσιών, το σχολείο μας νίκησε 2 - 0 το 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου.Επίσης στον τελικό Μπάσκετ αγοριών, το 1ο Γυμνάσιο νίκησε  με σκόρ 40 - 0 το 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου.

Συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες του σχολείου μας για τις επιδόσεις τους!

 

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Την Τρίτη 10 Απριλίου 2016, ατην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζερβίδης Γεώργιος ενημέρωσε τους μαθητές για τη γενοκτονία των ποντίων, επιδεικνύοντας πλούσιο υλικό παρουσιάσεων και video. Στη συνέχεια ομάδα μαθητών του σχολείου χόρεψαν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια. Στο τέλος η χορωδία του κ. Ντάντου μας εξέπληξε τραγουδώντας γνωστά ξένα αλλά και ελληνικά τραγούδια. Ήταν η τελευταία ημέρα μαθημάτων. Ο δ/ντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εύχεται στους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Επίσκεψη σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι μαθητές του προγράμματος "Αναγνωστική Λέσχη" του κ. Ζερβίδη Γ., επισκέφτηκαν τα  κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας  "Εναλλακτικό" και "Ιανός", όπου συζήτησαν με τον συγγραφέα κ. Κοντολέοντα Μ. για το έργο του.

Εκδήλωση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συγκεντρώθηκε η Α΄Γυμνασίου για να ενημερωθεί για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Την εκδήλωση ανέλαβαν οι καθηγητές πληροφορικής κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος και κ. Σιαμπαλιώτη Γεωργία με μαθητές του Α5 και του Β3 που είχαν ασχοληθεί με το θέμα, στα πλαίσια του μαθήματος της σχολικής και κοινωνικής ζωής. Επισκεφτείτε το log του σχολείου και ενημερωθείτε με video και παρουσιάσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.http://saferinternet-a3.blogspot.gr/

Εργασίες μαθητών 2015-2016

Δείτε τις εργασίες των μαθητών μας για το σχολικό έτος 2015-2016 εδώ

Επίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Την Τετάρτη 16 Απριλίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Είμαι ότι τρώω" της κ. Βλαχοπούλου Μ. και Καλύβα Ελ. πραγματοποιήθηκε εκ/κή επίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας.  Οι μαθητές παρακολούθησαν ενημέρωση για τη σωστή διατροφή από την ομάδα ΕΥΖΗΝ.

COM_CONTENT_READ_MOREΕπίσκεψη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2016

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, παρακολουθήσαμε μια υπέροχη εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η γιορτή περιλάμβανε τραγούδι, θεατρικό και Καλαματιανό χορό από τους μαθητές. Υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Βλαχοπούλου Μαρία και Βλάχου Όλγα. Υπεύθυνος χορωδίας κ. Ντάντος Ορέστης. 

COM_CONTENT_READ_MOREΓιορτή 25ης Μαρτίου 2016

Επισκέψεις στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Την Τρίτη 16 Μαρτίου, στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας με καθηγήτρια την κ. Βρούβα Ευαγγελία, οι μαθητές των Γ3 και Γ4, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στι Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά. Παρακολούθησαν ομιλία της πανεπιστημιακού κας Μαρίας Ευθυμίου. 

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στα πλαίσια του μαθήματος των Κειμένων Νεοελλ. Λογοτεχνίας, με την κ. Βρούβα Ευαγγελία, οι μαθητές των Β5 και Β6, επισκέφτηκαν το ίδρυμα Λασκαρίδη. Εκεί συνάντησαν τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου με την οποία συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις. http://www.laskaridou.gr/

Τετραήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα

Από τις 2 έως και τις 5 Απριλίου 2016, οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος, "Πατήματα και Λαλήματα του τόπου μου",της καθηγήτριας κ. Βρούβα Ευαγγελίας, πραγματοποίησαν εκδρομή στα Ιωάννινα.  Η εκδρομή ήταν πολύ ωραία, οι μαθητές επισκέφτηκαν το μουσείο Βρέλλη, ξεναγήθηκαν στο νησάκι της λίμνης και στο κάστρο της πόλης, περπάτησαν το σπήλαιο του Περάματος αλλά και στα Ζαγοροχώρια όπου έκαναν και τοξοβολία. Στην επιστροφή επισκέφτηκαν το Μέτσοβο και προσκύνησαν σε ένα από τα μοναστήρια των Μετεώρων. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. Δείτε βίντεο (σε πολύ χαμηλή ανάλυση):

 

Επίσκεψη στα Ελληνικά Πετρέλαια

http://www.helpe.gr/

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία αλλά και τους κανόνες ασφαλείας της επιχείρησης. Υπεύθυνος καθηγητής : Καμπόλης Αν. Συνοδοί καθηγητές: Δημαγγέλου Ε. - Βλαχοπούλου Μ. - Αλέξη Β.  

ΣΕΠ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, καθηγητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, για τις επιλογές που έχουν μετά το Γυμνάσιο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: http://1epal-elefs.att.sch.gr/

Ομιλία για την ΕΟΚΑ

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Πρόεδρο Βετεράνων Κύπρου 1974 κ. Νικόλαο Αργυρόπουλο ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου για τον Ενωτικό και απελευθερωτικό αγώνα των κυπρίων 1955 - 1959.

Περίπατος στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ασπροπύργου

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσιο περίπατο στα γήπεδα ποδοσφαίτου 5x5 στον Ασπρόπυργο. Εκεί τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας ποδόσφαιρο, βόλεϊ αλλά και πινγκ πονγκ.  

COM_CONTENT_READ_MOREΠερίπατος στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ασπροπύργου

Ενδοσχολική βία

 

 

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενημερωτική ομιλία για την ενδοσχολική βία, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Η παρέμβαση έγινε από την ψυχολόγο του Θριάσιου Νοσοκομείου κ. Δολιανίτη Φωτεινή. 

Παρέμβαση από το Θριάσιο Νοσοκομείο για τις διαφυλικές σχέσεις - και την πρόληψη Σ.Μ.Ν.

Την Πέμπτη, στις 3-3-2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, κάποιοι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαφυλλικές σχέσεις, αλλά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, από την υπεύθυνη του Θριάσιου Νοσοκομείου κ. Αρβανίτη. Η παρέμβαση επαναλήφθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου για τους υπόλοιπους μαθητές της τρίτης τάξης από την κ. Μαζιώτη Χριστίνα.

Απόκριες 2016

ΣΕΠ

 

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου για τις επιλογές που έχουν μετά το γυμνάσιο, τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ενημέρωση για το κάπνισμα

Την Τετάρτη, 9-2-2016, είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί ο Ιατρός - Πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο ιατρός ενημέρωσε τους μαθητές της Β΄τάξης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, αλλά και για τις στατιστικές μελέτες, που αφορούν στα ιατρκά προβλήματα και τους θανάτους που το κάπνισμα προκαλεί. Διαβάστε μια συνέντευξή του. http://www2.keelpno.gr/blog/?p=5458. Δείτε Φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΕνημέρωση για το κάπνισμα