1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2013

Δείτε φωτογραφίες και video από τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, αλλά και από την παρέλαση των μαθητών μας. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη γιορτή και για τη χορωδία είναι αντίστοιχα η κ. Νίκα Μαρία κι η κ. Γεωργαλή Ελένη.

COM_CONTENT_READ_MOREΕορτή 28ης Οκτωβρίου 2013

Εορτή 25ης Μαρτίου 2014

Παρακολουθείστε βίντεο από τη γιορτή της εθνικής μας επετείου:

Goldair Cargo

Goldair CargoTη Δευτέρα 24-2-2014, στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου,  στην εταιρεία "Goldair Cargo Logistics", όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας. Υπεύθυνοι καθηγητές κ. Μπακρισιώρης Νικόλαος, κ. Γεωργαλή Ελένη, κ. Παπαγεωργίου Βασίλειος.

 

  • 2014-02-24-361.jpg
    big image
    2014-02-24-361.jpg
  • 2014-02-24-363.jpg
    big image
    2014-02-24-363.jpg
  • 2014-02-24-364.jpg
    big image
    2014-02-24-364.jpg

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για το SaferInternet, ομάδα μαθητριών της Γ΄τάξης, με τη βοήθεια των καθηγητών πληροφορικής του σχολείου, διοργάνωσαν μια εκδήλωση ενημέρωσης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α' Γυμνασίου κι ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που έχουν στο Διαδίκτυο. Αναφέρθηκαν οι κίνδυνοι και οι παγίδες του Διαδικτύου, αλλά και πιθανοί τρόποι αποφυγής τους. Οι μαθητές στο τέλος έκαναν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις που απαντήθηκαν τόσο από την ομάδα των υπεύθυνων μαθητών, όσο και από τους καθηγητές πληροφορικής. Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι, αλλά και προβληματισμένοι από τα όσα είδαν και άκουσαν. Ελπίζουμε να εφαρμόσουν έστω κάποιους από τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο από αυτούς που έμαθαν. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των μαθητριών που ήταν η "ψυχή" αυτής της εκδήλωσης: Κομιώτη Σοφία, Κουράση Θεοδώρα, Κοψαχείλη Άννα, Φουρίκη Ζαχαρούλα. Υλικό από την εκδήλωση θα βρείτε στο ιστολόγιο της ομάδας saferinternet του σχολείου μας saferinternet2013.blogspot.gr.

δείτε φωτογραφίες....

COM_CONTENT_READ_MOREΑσφάλεια στο Διαδίκτυο

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

logoΤο Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας, οι οποίες αποσκοπούν στην προσφορά γνώσεων, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και τη δημιουργία υπηρεσιών για το παιδί, το σχολείο αλλά και την οικογένεια, με άξονα τη διαμόρφωση μιας υγιεινής στάσης ζωή

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε το πρόγραμμα από μια μεγάλη ομάδα μαθητών. 

Τα χαρακτηριστικά των μαθητών που αξιολογήθηκαν ήταν:

1) Σωματική Διάπλαση (ύψος, βάρος, περίμετρος μέσης),

2) Φυσική Κατάσταση (παλίνδρομο τεστ αντοχής 20μ, άλμα σε μήκος χωρίς φορά, αναδιπλώσεις σε 30 δευτερόλεπτα, παλίνδρομο τεστ ταχύτητας 10Χ5 μέτρα, δίπλωση από καθιστή θέση με τεντωμένα γόνατα),

3) Επίπεδο Φυσικής Δραστηριότητας,

4) Καθιστικές Δραστηριότητες και

5) Διατροφικές Συνήθειες.

Οι υπεύθυνοι γυμναστές, που υλοποίησαν τα πρώτα τέσσερα στάδια των μετρήσεων, είναι οι: Σαμπάνης Ευάγγελος και Παπαγεωργίου Βασίλειος. Οι υπεύθυνοι καθηγητές πληροφορικής που βοήθησαν στην απάντηση του ερωτηματολογίου σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι οι: Καμπόλης Ιωάννης και Σιαμπαλιώτη Γεωργία.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και με τα περσινά αποτελέσματα ανά νομό. http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Home.aspx

Παρουσίαση ταινίας

tainia programmatos

Αποκριάτικο Πάρτυ

Το σχολείο μας γιόρτασε τις απόκριες με ένα καταπληκτικό πάρτυ που διοργάνωσε το 15μελές στο χώρο του σχολείου. Όλοι μαζί μαθητές και καθηγητές πέρασαν υπέροχα.  ( το βίντεο  είναι "επίτηδες" σε χαμηλή ανάλυση...)

 

Θέατρο σκιών του Ηλία Καρελλά

Στις 11-2-2014 τα παιδιά της Β΄και Γ΄Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά "Φιγούρα Μαγεμένη".

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη μουσική αλλά και το σενάριο του έργου. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το θίασο του Ηλία Καρελλά στην ιστοσελίδα του: http://thiasoskarella.weebly.com/

Δείτε ένα σχετικό video.

COM_CONTENT_READ_MOREΘέατρο σκιών του Ηλία Καρελλά

Ενημέρωση για το saferinternet

Την Τετάρτη 12-2-2014 η Α΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας SaferInternet, θα ενημερωθεί για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Την Εκδήλωση προετοίμασαν και θα παρουσιάσουν οι μαθήτρες της Γ΄ Γυμνασίου: Κομιώτη Σοφία, Κουράση Θεοδώρα, Κοψαχείλη Άννα και Φουρίκη Ζαχαρούλα με την υποστήριξη των καθηγητών Πληροφορικής του σχολείου. 

 

Θεατρική παράσταση "Ομήρου Ιλιάδα"

Την Πέμπτη 23-1-2014, στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές της Α' και Β' τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ομήρου Ιλιάδα " από το Γύαλινο θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωστή Μεγαπάνου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η παράσταση ήταν καταπληκτική. Μαθητές και καθηγητές έμειναν κατ' ενθουσιασμένοι από την απόδοση των ηθοποιών.

COM_CONTENT_READ_MOREΘεατρική παράσταση "Ομήρου Ιλιάδα"

Ανταπόκριση σε Πρόσκληση

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Δ.Σ. του εξωραϊστικού -  φιλανθρωπικού συλλόγου «Άγιος Αλέξανδρος» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1/2014 και ώρα 18:30 στον πολιτιστικό χώρο του ΚΑΠΗ Γκορυτσάς. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους συναδέλφους κ. Ζερβίδη Θ. Γεώργιο, υποδιευθυντή και τον κ. Αναστάσιο Καμπόλη, καθηγητή Φυσικής. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, εκπρόσωποι της εκκλησίας και πολλών άλλων οργανισμών καθώς και πλήθος κόσμου. Εκ’ μέρους του σχολείου  την εκδήλωση χαιρέτησε ο υποδιευθυντής κ. Ζερβίδης Γεώργιος. Άπαντες επαινέσαμε το εξαιρετικό έργο του συλλόγου αυτού που ψυχή του είναι η πρόεδρος του κ. Συμεωνίδου Ασπασία. Το έργο του άνωθεν συλλόγου είναι όντως τεράστιο και βασίζετε στην ανιδιοτελή και εθελοντική προσφορά των μελών του. Το σχολείο μας δεσμεύτηκε  ότι θα εξακολουθήσει να βοηθά όσο μπορεί το θεάρεστο έργο του συλλόγου «Άγιος Αλέξανδρος».

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Παρασκευή 22/11/2013 η Α΄Γυμνασίου πραγματοποιήσε διδακτική επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, του καθηγητή κ. Ι. Δερμιτζάκη.

 

COM_CONTENT_READ_MOREΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκπαιδευτική παρέμβαση για την ενδοσχολική βία

Την Παρασκευή στις 17-1-2014 οι μαθητές της Β΄τάξης ενημερώθηκαν από ψυχολόγο του Θριασίου Νοσοκομείου για την ενδοσχολική βία.

Θεατρικές παραστάσεις

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν δυο θεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Ομήρου Ιλιάδα " από το Γύαλινο θέατρο, την Πέμπτη 23-1-2014.Σκηνοθεσία Κωστής Μεγαπάνος. Μουσική Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Οι μαθητές της Β΄και Γ' τάξης θα παρακολουθήσουν τη παράσταση θεάτρου σκιών "Φιγούρα Μαγεμένη" από το θέατρο του Ηλία Καρελά, την Τρίτη στις 11-2-2014. Η ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη ζωντανεύει μέσα πό αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες.

Μαθηματικός Διαγωνισμός

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, συμμετείχαν στον 74ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών "ο Θαλής", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013. Από αυτούς διακρίθηκαν τρείς μαθητές της Γ' Γυμνασίου: Λιάκου Αναστασία, Λιάκου Αιμιλία και Στέρπης Σωτήριος, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό "Ο Ευκλείδης" , που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Καρούζου Π. Μαθηματικός. Συγχαρητήρια σε όλους! Δείτε τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Μαθηματικής Εταιρίας.

Προσφορά Αγάπης

Οι μαθητές του σχολείου μας την περίοδο των Χριστουγέννων, με την παρότρυνση των καθηγητριών Βρούβα Ευαγγελίας και Αλέξη Βασιλικής, πρόσφεραν τρόφιμα, τα οποία μοιράστηκαν στο Σύλλογο "Άγιος Αλέξανδρος" και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ασπροπύργου. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με εθουσιασμό σε αυτή την κίνηση έχοντας ένα σύνθημα " Ας βοηθήσουμε τον Άη Βασίλη να γεμίσει το σακούλι του δώρα αγάπης για το συνάνθρωπο".

Εορτή 17ης Νοεμβρίου 2013

Γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, με μια ωραία εκδήλωση που διοργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Τρακόση Αγγελική, κ. Κωστή Όλγα (φιλόλογοι) και κ. Γεωργαλή Ελένη (μουσικός με τη χορωδία).

COM_CONTENT_READ_MOREΕορτή 17ης Νοεμβρίου 2013

Εκδρομή στη Νέα Πέραμο.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 πήγαμε εκδρομή στη Νέα Πέραμο, που έχει επικρατήσει να λέγεται Μεγάλο Πεύκο. Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό και την καλή μας διάθεση, περάσαμε πολύ ωραία.