1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Τελετή Αποφοίτησης

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 14/6/2017, με επιτυχία η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 3ης Γυμνασίου του σχολείου μας. Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κος Φίλης Γεώργιος, η Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης κα Αθανασοπούλου Γεωργία και το προεδρείο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η τελετή ξεκίνησε με τη βράβευση των αθλητών του σχολείου, ακολούθησε η θεατρική παράσταση  "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κα Νικολάου Κωνσταντίνα και κα Κανέλλη Δάφνη και στο τέλος ο σύλλογος γονέων μοίρασε ενθύμια στους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου μας.

Εκπαιδευτική περιήγηση στον Ασπρόπυργο

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, τα τμήματα 4 και Β5 με τις καθηγήτριες κα. Βρούβα Ευαγγελία και κα. Αλέξη Βασιλική περιηγήθηκαν στον Ασπρόπυργο, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημοτική βιβλιοθήκη, όπου συναντήθηκαν με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου. Η συγγραφέας έγραψε γι' αυτή τη συνάντηση: " Η επικοινωνία με τους αναγνώστες έχει πάντα κάτι μαγικό, όταν όμως οι αναγνώστες είναι έφηβοι η μαγεία πολλαπλασιάζεται. Πήρα μαζί μου την αίσθηση πως αυτή η μαγεία θα συνεχιστεί . Ένα μπράβο από καρδιάς στους μεγάλους για την πρωτοβουλία , μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν με την καρδιά τους κι από μένα ευχαριστώ για την μαγεία που μοιραστήκαμε!"

 

Μονοήμερη στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, όπου παιδιά και καθηγητές πέρασαν υπέροχα. Δείτε φωτογραφίες από την καθηγήτρια Καραθανάση Γεωργία.

Συναυλία Εγχόρδων του Δήμου

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την καταπληκτική συναυλία εγχόρδων από το Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου. 

 

Δράσεις σχολείου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  1. Στις 25/4/2017 οι μαθητές της Γ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τον υπεύθυνο κο  Θεολογή Ευάγγελο.
  2. Στις 2/5/2017 οι μαθητές της Γ΄τάξης ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες του 2ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας, από καθηγητές του σχολείου.
  3. Στις 3/5/2017 οι μαθητές της Γ' τάξης ενημερώθηκαν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας από τον Διοικητή Τροχαίας Ελευσίνας κο Τσαντίλα Χρήστο.
  4. Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική κατά την Αναγέννηση"  οι υποδιευθυντές του σχολείου κα. Ντάρα-Σπαθαράκη Μαργαρίτα και κος Καμπόλης Ιωάννης , με ομάδα 8 μαθητών του προγράμματος έλαβαν μέρος στην Παρουσίαση Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Ελευσίνα την Τετάρτη 3 Μαϊου 2017.
  5. Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 η κα Δολιανίτη από το Θριάσιο Νοσοκομείο μίλησε στους μαθητές της Β΄τάξης για την Ενδοσχολική Βία.
  6. Την Παρασκευή  5 Μαΐου 2017 το σχολείο πραγματοποίησε την μονοήμερη εκδρομή του στο Ναύπλιο με απόλυτη επιτυχία
  7. Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της εβδομάδας Κυκλοφοριακής Αγωγής ο διευθυντής κος Ζερβίδης Γεώργιος με ομάδα 33 μαθητών έλαβαν μέρος σε 5 βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε  ΚΤΕΟ του Ασπροπύργου (δίπλα στην γέφυρα).

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  1. Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 η κα Αρβανίτη από το Θριάσιο Νοσοκομείο ενημέρωσε τους μαθητές των τμημάτων Β2 και Β5 για τον εθισμό στο Διαδίκτυο και την Ασφαλή πλοήγηση.
  2. Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 6.30 μ.μ. ο υποδιευθυντής κος Καμπόλης Ιωάννης ενημέρωσε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας  για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου, τον εθισμό στο διαδίκτυο και τη διαδικασία διαδικτυακής αποπλάνησης ανηλίκων.
  3. Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 ο επικεφαλής του ΚΠΕ Ελευσίνας κος Μπεγιέτης και  ο Υπεύθυνος Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κος Μαυράκης ενημέρωσαν τους μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων του σχολείου μας για θέματα Διατροφικής Αλυσίδας και Περιβάλλοντος.
  4.  Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 η κα Δριβιώτου και η κα Καραμπίνου  από το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσαν τους  μαθητές της Γ΄τάξης  για την ενδοοικογενειακή βία.

Διδακτική επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο Χαϊδαρίου

Την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, η  τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τον Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι. Οι μαθητές περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους από τους υπεύθυνους του κήπου και θαύμασαν τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Δείτε Φωτογραφίες: 

COM_CONTENT_READ_MOREΔιδακτική επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο Χαϊδαρίου

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2017

Γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με ιστορική αφήγηση, αποσπάσματα και ποιήματα, χορευτικό και τραγούδια από τη χορωδία. Η γιορτή έκλεισε με θεατρικό σε ελεύθερη διασκευή από το διήγημα του Ι. Κονδυλάκη "Το κακό συναπάντημα". Υπεύθυνοι καθηγητές η κα Δημαγγέλου Ευφροσύνη, ο κος Τσομπανούδης Γεώργιος και η μουσικός κα Γεωργαλή Έλενα. Ευχαριστούμε τον κο Σαμπάνη Ευάγγελο για την προετοιμασία των μαθητών του χορευτικού. Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αποτέλεσμα εικόνας για ποιος θελεις να γίνεις . ψομ mixalhw kakogiannhw

Την Παρασκευή 17-3-2017 τα τμήματα Β4 και Β5 και μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος "Μια Ιστορία Αλλιώς..." παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ποιος Θέλεις να γίνεις . com" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Βρούβα Ευαγγελία. Συνοδοί η κα Αλέξη Βασιλική και η κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία.  Ήταν μια παράσταση για εφήβους, που πραγματεύεται τη σχέση τους με τα videogames, το διαδίκτυο και τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές gaming. http://www.mcf.gr/el/events/?ev=2021

Διδακτική επίσκεψη στην Ακρόπολη

Την Πέμπτη 2-3-2017, το τμήμα Γ6 στα πλαίσια του μαθήματος των Νεοελληνικών Κειμένων πήγε εκδρομή στην Ακρόπολη.

Υπεύθυνες - συνοδοί καθηγήτριες ήταν η κα Ντάρα Μαργαρίτα, η κα Δημαγγέλου Έφη και η κα Λέκκα Ιωάννα.

COM_CONTENT_READ_MOREΔιδακτική επίσκεψη στην Ακρόπολη

Εκδρομή στον Φλοίσβο

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 το σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή στον Φλοίσβο. Με σύμμαχο τον καιρό ξεκουραστήκαμε, διασκεδάσαμε και επιστρέψαμε με ασφάλεια.

Θεατρική Παράσταση στο σχολείο

Την Τετάρτη 8-3-2017 οι μαθητές της Α Γυμνασίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση Το κάλεσμα της άγριας φύσηςστην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Η παράσταση είναι μεταφορά στην θεατρική σκηνή του μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον από την θεατρική Ομάδα του Ιδρύματος ONASSIS Στέγη. Υπεύθυνοι καθηγητές κος Ζερβίδης Γ. κος Καμπόλης Ι. και κα Ντάρα Μ. Δείτε φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΘεατρική Παράσταση στο σχολείο

Αγιασμός 2016

Τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, στο σχολείο μας ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ.  Μελετίου, της παιδαγωγικής συμβούλου κας Αθανασοπούλου και εκπροσώπων του δήμου κι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές δέχτηκαν ευχές τόσο από το διευθυντή του σχολείου όσο και από τους εκπροσώπους της πολιτείας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Μετά το πέρας της τελετής δόθηκαν βιβλία και πρόγραμμα στους μαθητές.

Τα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη 13/9/2016 με εξάωρο πρόγραμμα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 τα τμήματα Γ4 και Γ6 επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι. Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, η επίσκεψη περιλάμβανε περιήγηση στο καλλιεργημένο τμήμα του κήπου και γνωριμία με τα ιστορικά - καλλωπιστικά φυτά. Η περιήγηση και πληροφόρηση των μαθητών έγινε με την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του κήπου. Υπεύθυνοι καθηγητές: κα Λέκκα Ιωάννα, κα Δημαγγέλου Έφη, κος Κωνσταντόπουλος Ιωάννης.

Παρευρεθήκαμε...

  • Αποτέλεσμα εικόνας για συλλογος αγιος αλεξανδροςΤην Τετάρτη 1-2-2017, ο διευθυντής κος Ζερβίδης Γεώργιος παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του συλλόγου " Άγιος Αλέξανδρος", στο ΚΑΠΗ Γκορυτσάς κι έκανε σύντομο χαιρετισμό.
  • Το Σάββατο 4-2-2017, Ο διευθυντής κος Ζερβίδης Γεώργιος και οι Υποδιευθυντές κα Ντάρα Μαργαρίτα και κος Καμπόλης Ιωάννης, έδωσαν το παρόν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου "Θρία" στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, όπου ο διευθυντής έκανε σύντομο χαιρετισμό.

 

Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2017

auschwitz-entrance-P

Κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος. Στο σχολείο μας οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τους καθηγητές για τη σημερινή ημέρα, παρακολούθησαν την ταινία του Μπενίνι,  "Η Ζωή είναι ωραία" τις 3 τελευταίες ώρες του προγράμματος. 

 

Εκδρομή στο Κέντρο της Αθήνας

Την Παρασκευή 16-12-2016, η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος "Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική στην Αναγέννηση", πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Επισκέφτηκαν το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πέρασαν από την Πρυτανεία, την Ακαδημία Αθηνών και από το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ντάρα Μαργαρίτα και Καμπόλης Ιωάννης Δείτε φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδρομή στο Κέντρο της Αθήνας

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2016

Δείτε το video που επιμελήθηκε η καθηγήτρια μουσικής κα Έλενα Γεωργαλή:

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Στο σχολείο μας, ο Δ/ντης κος Ζερβίδης Γεώργιος έκανε σχετική αναφορά στους μαθητές, διαβάζοντάς τους το μήνυμα του υπουργού κου Κώστα Γαβρόγλου, που αφορούσε στη σημερινή ημέρα.

Εκδρομή στην Κηφισιά

Αποτέλεσμα εικόνας για κηφισια δρομοι

Την Παρασκευή, στις 2-12-2016, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Κηφισιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν, να ξεκουραστούν, και να θαυμάσουν τόσο την αρχιτεκτονική των κτιρίων, όσο και την πλούσια φύση της περιοχής.