1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Ντοκιμαντέρ

Η ομάδα των μαθητών του περιβαλλοντικού προγράμματος της καθηγήτριας Βρούβα Ευαγγελίας δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη. Απολαύστε το!!!!

Η ιστορία του κρασιού

1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Πρόγραμμα « Η ιστορία του κρασιού»

Στο πρόγραμμα «Η ιστορία του κρασιού» που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του κ. Αν. Καμπόλη οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες συνέλεξαν πληροφορίες για την ιστορία, την παραγωγή και τη συντήρηση του κρασιού. Επίσης συνειδητοποίησαν το ρόλο του κρασιού στη ζωή του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων. Οι μαθητές δούλεψαν ομαδικά, ερεύνησαν και μετά επεξεργάστηκαν τα δεδομένα τους . Η ιστορία, η Χημεία και η Βιολογία είναι τα πεδία με τα οποία συνδέθηκε το πρόγραμμα.

Ονόματα παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα

Βοσκοπούλου Αικατερίνη

Ελευθερίου Σπυριδούλα

Ηλία Παναγιώτα

Ίσσαρη Ελένη

Καλλιέρης Σταύρος

Καμπόλης Ισίδωρος

Κεχαγιάς Γεώργιος

Κουράση Θεοδώρα

Κωνσταντακοπούλου Κωνσταντίνα

Κωνσταντινίδης Λουκάς

Λιάκου Αναστασία

Λιάκου Αιμιλία

Μαυράκη Σταυριάννα

Μαυράκης Σπύρος

Μίνζαρη Αγγελική

Μοζολέβα Λιούντα

Νερούτσος Δημήτρης

Νερούτσου Ελένη

Νικήτας Παναγιώτης

Πέππα Σπυριδούλα

Πετρουγάκης Αναστάσιος

Πόγκας Κωνσταντίνος

Πουμπουρίδης Νίκος

Ρίζος Ευάγγελος

Στάμου Παναγιώτα

Τριβέλλα Ισιδώρα

Τσίγκος Χρήστος

Τσίγκου Εύα

Τσιλινκερίδου Σοφία

Φίλη Εμμανουέλα

Φωτιάδη Κυριακή

Χιονίδης Γεώργιος

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Από τις 5-8 Απριλίου 2014 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Η Ιστορία του κρασιού" που επιμελήθηκε ο κ. Καμπόλης Αναστάσιος. Οι καθηγητές Καμπόλης, Ζερβίδης, Νικολάου καθώς και 32 μαθητές ξεκινήσαμε 8 π.μ. με προορισμό την Περραία. Η έκπληξή μας ήταν τεράστια όταν αντικρίσαμε το ξενοδοχείο. Ήταν καταπληκτικό! Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφτήκαμε τη Θεσσαλονίκη, για να δούμε το Λευκό Πύργο, να προσκυνήσουμε την Αγία Σοφία, καθώς και να ξεναγηθούμε στο Λαογραφικό και εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας. Η ικανοποίησή μας ήταν μεγάλη όταν βρεθήκαμε στο οινοποιείο "Δαλαμάρα" στη Νάουσα, όπου ο κ. Δαλαμάρας με πολλή υπομονή μας έδωσε πολλές πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής αλλά και πόσης του κρασιού. Με την ευκαιρία παρουσίας μας στη Νάουσα επισκεφτήκαμε το πάρκο "Άγιος Νικόλας" και στο γυρισμό θαυμάσαμε τους καταρράκτες της Έδεσσας. Γυρνώντας κάναμε μια μεγάλη στάση στοιν Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Ο καταπληκτικός ξεναγός μας, μας ταξίδεψε στα χρόνια του Φιλίππου. Φυσικά δεν έλειψαν οι ξέγνοιστες βόλτες, οι χοροί, τα γέλια και τα παιχνίδια. Μια μικρή γεύση μπορείτε να πάρετε από τις φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Εκδρομή στο Λονδίνο

London SceneΗ ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "Οικολογική μετακίνηση στην πόλη", επισκέφτηκε το Λονδίνο σε μια 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή. Η καθηγήτρια κ. Βρούβα Ευαγγελία, που είναι και υπεύθυνη του προγράμματος, διοργάνωσε άψογα την εκδρομή, η οποία περιλάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και σε όλα σχεδόν τα αξιοθέατα του Λονδίνου. Το σημαντικό στην εκδρομή ήταν ότι όλες οι επισκέψεις έγιναν με το μετρό, με τα πόδια και σπάνια με λεωφορεία. Αυτός ήταν εξάλου και ο σκοπός της εκδρομής, όπως μαρτυρά και το όνομα του προγράμματος.

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδρομή στο Λονδίνο

Προγράμματα 2013-14

Στο Σχολείο μας υλοποιούνται δύο προγράμματα στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων. 

  1. Το πρώτο είναι πολιτιστικό με τίτλο "Η ιστορία του κρασιού", του καθηγητή κ. Καμπόλη Αναστασίου (Χημικός)
  2. Το δεύτερο είναι περιβαλλοντικό με τίτλο "Οικολογική μετακίνηση στην πόλη" της κ. Βρούβα Ευαγγελίας(Φιλόλογος).