1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Παρουσίαση Προγράμματος 2018

Διαβάστε για το πρόγραμμα οι δρόμοι του νερού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2017-2018 εδώ

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία και Αυστρία

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία και Αυστρία

Ημέρες: 10, 11,12,13 Μαρτίου  2018

Υπεύθυνος καθηγητής : Κωνσταντόπουλος Ιωάννης,  ,

Συνοδοί καθηγητές : Δημαγγέλου Έφη, Κανέλλη Δάφνη ,Καραθανάση Γεωργία

Αντικείμενο : Οι μαθητές που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με το νερό επισκέφθηκαν Ελληνόφωνο  Σχολείο της Νυρεμβέργης μετά από πρόσκληση του ανωτέρω σχολείου.  Δύο ομάδες μαθητών,  με υπεύθυνους καθηγητές  τον κ Κωνσταντόπουλο και την κ Δημαγγέλου αντίστοιχα, έκαναν παρουσίαση,  σε  δύο διαφορετικές τάξεις του ανωτέρω σχολείου. Η κάθε παρουσίαση  περιελάμβανε  διαδραστική ενημέρωση σε  θέματα που αφορούν  την  εξοικονόμηση, τις πηγές του  νερού αλλά και την συνύφανση του νερού με την Τέχνη ,την Μυθολογία και την Ιστορία .Επίσης, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν   πειράματα, στα οποία προσκάλεσαν τους μαθητές του σχολείου της Νυρεμβέργης να συμμετάσχουν, υπό την  καθοδήγηση τους.

Ακολούθως, oι μαθητές περιηγήθηκαν  στην πόλη της Νυρεμβέργης, είδαν το σπίτι του Albrecht Durer, την γέφυρα της Νυρεμβέργης ,το Δικαστικό Μέγαρο, όπου έγινε η Δίκη της Νυρεμβέργης,  και άλλα αξιοθέατα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία, οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης   στις πόλεις  του Μονάχου και του Ρένγκενσμπουργκ, επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Μουσείο ,την Βαλχάλα , το Μουσείο μπύρας, το γήπεδο της Bayern και ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον Γερμανικό Πολιτισμό, την Γερμανική κουλτούρα και τα Γερμανικά ήθη και έθιμα.

Τέλος, στην πόλη  Σάλτσμπουργκ(= αλμυρό νερό) της Αυστρίας, οι μαθητές επισκέφθηκαν το παλάτι Mirabel το κάστρο ΧόχενΣάλτσμπουργκ ,το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ, τον καθεδρικό ναό,την πλατεία  Μότσαρτ  και άλλα αξιοθέατα.

COM_CONTENT_READ_MOREΕκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία και Αυστρία