1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μαθητές, καθηγητές και γονείς συμμετείχαν σε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που περιελάμβανε μια θεαρική παράσταση, τον Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου στο πλαίσιο του προγράμματος για τη Λογοτεχνία στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο και ένα μικρό αφιέρωμα στον αγαπημένο καθηγητή και συνάδελφο, Βαγγέλη Τσοκάνη, που έφυγε πρόωρα. Την εκδήλωση οργάνωσαν και επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Δημαγγέλου Εφη και  Καραθανάση Γεωργία.  

Εκδρομή στην Ακρόπολη

Την Τετάρτη, 27/3/2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ακρόπολη.  Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν στον βράχο της Ακρόπολης, περπάτησαν στις οδούς Διονυσίου Αεροπαγίτου και  Αποστόλου Παύλου και απόλαυσαν τα υπέροχα ιστορικά αξιοθέατα.  

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδρομή στην Ακρόπολη

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή, 22/3/2019, τελέστηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, με μια υπέροχη εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Δομέστιχου Αμαλία και Χρυσικού Νίκη. Tη μουσική επιμέλεια είχε ο κος Γαϊτανάκης Κωνσταντίνος και την τεχνική υποστήριξη ο κος Μπιλίδης Παναγιώτης. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της χορωδίας για τη συμβολή τους.

Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής

Διδακτική επίσκεψη στην Ελευσίνα

Την Τετάρτη 9 και 16 Ιανουαρίου 2019 τα τμήματα Γ1 ,Γ3 και Γ2, Γ5 αντίστοιχα επισκέφτηκαν τη διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας "Του καιρού τα μυστικά" στην Ελευσίνα στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δημαγγέλου. 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝσε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr , σχεδίασαν τη διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά» με θέμα τα καιρικά φαινόμενα και την επιστήμη της Μετεωρολογίας.

Συνοδοί: κα Δημαγγέλου, κος Παΐζης, κα Βρούβα, κα Καραθανάση και κα Σιαμπαλιώτη.

Δείτε φωτογραφίες που επιμελήθηκε η κα Καραθανάση.

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Σήμερα Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας γιορτάσαμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν απόσπασμα από βίντεο της εποχής και άκουσαν το χρονικό που διάβασαν μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι καθηγητές κ. Παΐσης Σπύρος (Φυσικός) και κ. Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη (Γερμανικών). 

Διδακτική επίσκεψη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Την Τετάρτη, 30-9-2018, τρία τμήματα της Γ' τάξης του σχολείου μας, Γ1, Γ3, Γ5, επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα , για να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράσταση "Η ζωή στο σύμπαν" στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής. Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προβολή. Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν μια σύντομη περιήγηση στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Ήταν μια ενδιαφέρουσα, απολαυστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και συνοδούς.

Συνοδοί: Αλέξη, Δημαγγέλου, Καραθανάση.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

1

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τη γιορτή παρακολούθησαν μαθητές , καθηγητές αλλά και γονείς.  Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η φιλόλογος κα Νίκα Μαίρη. Διαβάστε το πρόγραμμα της γιορτής. Λίγο πριν την έναρξη της γιορτής τιμήθηκαν οι αριστούχοι μαθητές με επαίνους και βραβεία, ενώ παραδόθηκε η Ελληνική σημαία στον σημαιοφόρο και τους παραστάστες, που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο στην εορταστική παρέλαση της Κυριακής, ανήμερα της εορτής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. 

5η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

 Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτάθηκε στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός, ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Στο σχολείο μας οι γυμναστές κος Σαμπάνης Ευάγγελος και κος Κασάπογλου Ευθύμιος διοργάνωσαν αγώνες πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και πινγκ πονγκ. Ταυτόχρονα μια ομάδα μαθητών (πρωταθλητές στο σκάκι) διοργάνωσαν αγώνες σκάκι, ενώ ταυτόχρονα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γινόταν προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα "τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα".

Δείτε την σχετική εξκύκλιο εδώ.

Αγιασμός 2018

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό των μαθητών και των καθηγητών, την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κος Νικόλαος Μελετίου, εκπρόσωποι της σχολικής επιτροπής και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.  Ο διευθυντής κος Νικόλαος Μπακρισιώρης, αφού καλοσώρησε τους μαθητές και τους καθηγητές, διάβασε τον χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας κου Κων/νου Γαβρόγλου για τη νέα σχολική χρονιά. Διαβάστε σχετικά.