1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-21

Στις 9/6/2021 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-2021. Την τεχνική επιμέλεια και το μοντάζ των βίντεο ανέλαβε ο μαθητής μας Γεώργιος Μπασινάς.

Δράσεις Ρητορικής

climate of change#CLIMATEOFCHANGE:
ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ / DEBATE

  Υπεύθυνες Καθηγήτριες Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη ΠΕ07, Κανέλλη Δάφνη ΠΕ02

Συμμετοχή του μαθητή της Γ' Γυμνασίου Πετρόγιαννου Ευάγγελου

15/5/2021 & 16/5/2021: Το Σάββατο 15/05/2021 και την Κυριακή 16/5/2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων στην οποία συμμετείχαν 20 διαφορετικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου συνοδοιπόρος σε αυτό το διήμερο ταξίδι πανδαισίας λόγων και συναισθημάτων απόλαυσε τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων, ιδεών σε θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου.
Το ρητορικό μας ταξίδι ξεκίνησε το Σάββατο 15/5/2021 με το ομαδικό αγώνισμα των διττών λόγων μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και εποικοδομητικού διαλόγου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15/5/2021 με τα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου και της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

20/4/2021Συνάντηση του ομίλου μας Ρητορικής με προσκεκλημένο τον κύριο Γρηγορά Γεώργιο – Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ρητορικής των εκπαιδευτηρίων Ζαγοριανάκου.

Βιωματικό παιχνίδι και παρουσίαση διττών λόγων.

2/4/2021Συνάντηση του ομίλου μας Ρητορικής με προσκεκλημένη την κα Μαριλίνα Φωτίου  Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ  Μέλος του Ρητορικού Ομίλου του ΕΚΠΑ.

Εμβάθυνση στους κανόνες και στις τεχνικές διττών λόγων

Βιωματική δράση.

1/4/2021,Παρακολούθηση φιλικού αγώνα διττών λόγων. Ο όμιλος ρητορικής του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου παρακολούθησε διαδικτυακά έναν φιλικό αγώνα διττών λόγων ανάμεσα στα εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου και στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων με θέμα: Η χρήση διαδικτύου σε παιδιά καταστρέφει το μέλλον τους.

21/3/2021, Ρητορικό δρώμενο : Την 21η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Ρητορικής με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας μια όμορφη διαδικτυακή «Ομαδική συζήτηση» μεταξύ των μαθητών των Ρητορικών Ομίλων του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου και του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά με θέμα: «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα».

Οι μικροί μας ρήτορες υποδύθηκαν ρόλους, ταξίδεψαν νοερά στο Βρετανικό μουσείο και στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και αντάλλαξαν σκέψεις και ενδιαφέρουσες απόψεις. Δύο ομάδες ομιλητών, όπου η μια ομάδα εκπροσωπούσε τους Έλληνες και η άλλη τους Βρετανούς, υποστήριξαν ο καθένας τη δική του πλευρά με ένα λόγο, που έκανε επίκληση τόσο στη λογική όσο και στο συναίσθημα και στο ήθος του κάθε ομιλητή.

Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τη μαγεία της Ρητορικής τέχνης και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ειδικά στις μέρες μας.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας Πετρόγιαννος Ευάγγελος, Παπαδά Έλενα, Πισσάνη Σωτηρία, Ρωμαίου Μαρία και Τσεκούρα Αγγελική. Την ομάδα του σχολείου προετοίμασαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες Κανέλλη Δάφνη, Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη, Δημαγγέλου Ευφροσύνη και Γιαννούλη Μαρία.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

 

5/3/2021, Συνάντηση του ομίλου μας Ρητορικής με προσκεκλημένη Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ – Μέλος του Ρητορικού Ομίλου Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Εμβάθυνση στις τεχνικές ρητορικών αγωνισμάτων. Βιωματική δράση: Εκφραστική ανάγνωση

26/2/2021, Συνάντηση του ομίλου μας Ρητορικής με προσκεκλημένη Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ – Μέλος του Ρητορικού Ομίλου Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Παρουσίαση κανόνων διττών λόγων και ασκήσεων λογομαχίας.

5/2/2021, Σώματα μακριά… Ψυχές και πνεύματα κοντά… Μια υπέροχη συνάντηση του ομίλου μας Ρητορικής με προσκεκλημένη την κα Αναστασία Μεσσάρη, ΣΕΕ Φιλολόγων του 6ου ΠΕΚΕΣ και τέως Κριτής-Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Ρητορικών Αγώνων. Παρουσίαση και τεχνικές ρητορικών αγωνισμάτων. Η Ρητορική αφυπνίζει, προβληματίζει, εκπαιδεύει, εξελίσσει , ενώνει…

Ρητορικός Όμιλος

ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ – ΛΟΓΟΥ

Διαβάστε τον απολογισμό του προγράμματος με τίτλο: "Περί λόγου και Αντι-λόγου"

Υπεύθυνες Καθηγήτριες Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη ΠΕ07, Κανέλλη Δάφνη ΠΕ02, Δημαγγέλου Ευφροσύνη ΠΕ04.01

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Διαβάστε τον απολογισμό του προγράμματος με τίτλο: " Φιλοσοφικός Λόγος"

Υπεύθυνοι Καθηγητές Κανέλλη Δάφνη ΠΕ02, Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη ΠΕ07, Κωνσταντόπουλος Ιωάννης ΠΕ04.01

 

Ρητορική είναι...

RHTORIKH

 

 

 

 

 

 

 

«Έργο της Ρητορικής δεν είναι μόνο να πείθει,

αλλά και να εξευρίσκει σε κάθε θέμα

τα υπάρχοντα πειστικά επιχειρήματα.»

                                                   Αριστοτέλης

 

Δράσεις Ρητορικής