1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Πολλές ευχές για ένα......

Εκπαιδευτική εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου στη Ζάκυνθο

Εκπαιδευτική εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου στη Ζάκυνθο

Ημέρες : 28, 29, 30 Μαρτίου.

Υπεύθυνος εκδρομής : Μπακρισιώρης Νικόλαος.

 Συνοδοί καθηγητές : Δουμουλάκη Δήμητρα, Κωνσταντόπουλος Ιωάννης,

 Δημαγγέλου Έφη,  Κανέλλη Δάφνη, Καραθανάση Γεωργία.

Οι  μαθητές , κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, περιηγήθηκαν στην πόλη της Ζακύνθου. Επισκέφθηκαν τον λόφο του Στράνη, στον οποίο ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον εθνικό μας  Ύμνο ,το Μουσείο- Μαυσωλείο   Σολωμού- Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθινών, την Μπόχαλη, τόπο εξοχικής κατοικίας επιφανών Ζακυνθινών, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης των μυθιστορημάτων  του Ξενόπουλου  και από  όπου μπορεί κανείς να απολαύσει  μία  πανοραμική θέα της πόλης .

Οι μαθητές, περπάτησαν επίσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τις παραδοσιακές βενετσιάνικες καμάρες, θαύμασαν τη Καθολική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το παραδοσιακό ρολόι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

COM_CONTENT_READ_MOREΕκπαιδευτική εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου στη Ζάκυνθο

Επαιδευτική Εκδρομή στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτική εκδρομή  στη Χαλκίδα

 Ημέρα:  Πέμπτη, 17 Μαΐου  2018

Υπεύθυνος καθηγητής : Κωνσταντόπουλος Ιωάννης,

Συνοδοί  καθηγηγητές: Δημαγγέλου Έφη, Κανέλλη Δάφνη ,Καραθανάση Γεωργία

Αντικείμενο : Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το νερό, επισκέφθηκαν  τον πορθμό του Ευρίπου και  παρακολούθησαν το φαινόμενο της παλίρροιας δηλ. την αλλαγή κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες.

 Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφτούν το Κόκκινο σπίτι, όπου βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Αστροφυσικής και Αστρονομίας. Εκεί, οι μαθητές με τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστική διδασκαλία του καθηγητή Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνη Αντωνίου με θέμα : << Το σχολείο του   Σύμπαντος>>. Είχαν έτσι την μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε πρώτη επαφή  διαδραστικά  με  τις έννοιες και τους νόμους που διέπουν το Σύμπαν.

COM_CONTENT_READ_MOREΕπαιδευτική Εκδρομή στη Χαλκίδα

Διδακτική επίσκεψη στο Πλανητάριο

Διδακτική Επίσκεψη στo Πλανητάριο

Ημέρα:  Τετάρτη, 15 Μαΐου  2018  Τόπος  :  Παλαιό Φάληρο

Υπεύθυνος καθηγητής :  Κωνσταντόπουλος Ιωάννης.

Συνοδοί καθηγητές :Δημαγγέλου Έφη, Κανέλλη Δάφνη, Καραθανάση Γεωργία

Αντικείμενο: Τα τμήματα της  Β'  Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Πλανητάριο.

Εκεί, οι μαθητές που συμμετείχαν,  χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε διαδραστική διδασκαλία  τρισδιάστατης εκτύπωσης ενώ η δεύτερη παρακολούθησε αντίστοιχη  διδασκαλία  ρομποτικής . Στη συνέχεια, οι μαθητές που συμμετείχαν, χωρίστηκαν σε επιμέρους ομάδες  τριών ατόμων και έλαβαν μέρος  σε διαδραστικές  ασκήσεις εφαρμογής  των γνώσεων που απέκτησαν.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφτούν και το ίδρυμα <<Σταύρος Νιάρχος>>.

Διδακτική Επίσκεψη στη Σοκολατοποιία "Oscar"

Την Παρασκευή, 20/4/2018, τα τμήματα Β3 και Β5 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη σοκολατοποιία "OSCAR". Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Δερμιτζάκη Ιωάννη. Οι υπεύθυνοι της σοκολατοποιίας ξενάγησαν τους μαθητές στους χώρους του μικρού αλλά καλά οργανωμένου εργοστασίου και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του. Στο τέλος  μας τίμησαν με υπέροχα σοκολατένια δωράκια. Συνόδευαν οι καθηγήτριες: κα Δουμουλάκη Δήμητρα και κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία. http://www.oscarchocolates.com/ 

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2018

Την Παρασκευή 23/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή της 25ης Μαρτίου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Γεωργαλή Έλενα, μουσικό και κα Χρυσικού Νίκη, φιλόλογο. 

Διαβάστε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Εκδρομή στο πάρκο ψυχαγωγίας στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη

 

Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας επισκέφτηκε το πάρκο ψυχαγωγίας Village στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, όπου οι μαθητές μας πέρασαν κάποιες ώρες ανεμελιάς κάνοντας περιήγηση στα διάφορα καταστήματα του χώρου και παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια.

http://villageshopping.gr/gr/

Διδακτική επίσκεψη στο "Μύρτιλλο"

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, τα τμήματα της Β1 και Β4 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη  στο "Μύρτιλλο" στους Αμπελόκηπους. Εκεί χωρίστηκαν σε ομάδες και με βιωματικό τρόπο ενημερώθηκαν για τον "ειδικό χαρακτήρα" της επιχείρησης από τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, που υλοποιούν το πρόγραμμα. Διαβάστε σχετικά: http://www.myrtillocafe.gr/el/  Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κος Μπιλίδης Παναγιώτης. Συνοδοί: κα Αλέξη Βασιλική, κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία

Διδακτική επίσκεψη στη βιομηχανία "TASTY"

Την Τρίτη, 6/2/2018, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β4 επισκέφτηκαν τη βιομηχανία TASTY στον Άγιο Στέφανο, στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας. Οι  μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του εργοστασίου από τον υπεύθυνο του τμήματος μάρκετινγκ και ξεναγήθηκαν στους χώρους της παραγωγής. Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κος Δερμιτζάκης Ιωάννης και συνοδοί καθηγήτριες ήταν  η κα Ντάρα Μαργαρίοτα και η κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία.

Van Gogh

Την Παρασκευή 19/1/2018 μαθητές της Β' Γυμνασίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση Van Gogh και ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Σπύρου Χριστίνα και συνοδοί: η κα Μπονάτσου Ισμήνη και η κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία. Δείτε λεπτομέρειες: https://www.vangoghalive.gr/ 

Διδακτική επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την Παρασκευή 8/12/2017 τμήματα της Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Πλανητάριο όπου παρακολούθησαν την παράσταση "Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα".

Υπεύθυνος καθηγητής κος Κωνσταντόπουλος Ιωάννης. Συνοδοί καθηγητές κα Δημαγγέλου Έφη, κα Κανέλλη Δάφνη και κος Τσοκάνης Ευάγγελος. https://www.youtube.com/watch?v=UmIr2xHZhrw

Επίσκεψη στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2017, το σχολείο μας επισκέφτηκε το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους, χαλάρωσαν, ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν τη γιορτινή, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

COM_CONTENT_READ_MOREΕπίσκεψη στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα

Διδακτική επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία "ΔΕΛΤΑ"

Αποτέλεσμα εικόνας για δελτα

Την Τρίτη οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β5 στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Δερμιτζάκη Ιωάννη, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία "ΔΕΛΤΑ".(https://www.delta.gr/) Οι μαθητές ενημερώθηκαν, με βιωματικό τρόπο, για τη λειτουργία του εργοστασίου, επισκέφτηκαν το χώρο της παραγωγής και στο τέλος έπαιξαν ένα διαδραστικό "παιχνίδι αξιολόγησης" των γνώσεων που απέκτησαν. 

Δείτε Φωτογραφίες:

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2017

1 

Λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η γιορτή της 17ης Νοεμβρίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, αλλά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/11/2017. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι καθηγητές: Γεωργαλή Έλενα, Δομέστιχου Αμαλία, Κωστή Όλγα, Μπιλίδης Παναγιώτης και Τσοκάνης Ευάγγελος. Διαβάστε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2017

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, με μια καταπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσε η φιλόλογος κα Σπύρου Χριστίνα με τη μουσικό κα Γεωργαλή Ελένη. Διαβάστε ένα τμήμα της παρουσίασης εδώ. Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πλάκα και το Θησείο

Τη Δευτέρα 30 Οκτωρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πλάκα και το Θησείο. Oι μαθητές της Α' και Β' Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά, ενώ οι μαθητές της Γ' στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου. Έπειτα όλοι μαζί, περιπλανήθηκαν στους δρόμους της περιοχής ανακαλύπτοντας την ιστορική τους σημασία. 

Δείτε Φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΕκπαιδευτική επίσκεψη στην Πλάκα και το Θησείο

Διδακτική επίσκεψη στη βιομηχανία "SKAG"

Οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3, επισκέφτηκαν τη βιομηχανία "SKAG", στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Δερμιτζάκη Ιωάννη. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεναγήθηκαν πρώτα στα γραφεία, όπου έγινε μια μικρή παρουσιάση της λειτουργίας του εργοστασίου κι έπειτα στην παραγωγή, όπου οι μαθητές διαπίστωσαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας. Συνοδοί καθηγήτριες: η κα Ντάρα Μαργαρίτα και η κα Σιαμπαλιώτη Γεωργία.

Αγιασμός 2017

Τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, στο σχολείο μας ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ.  Μελετίου και εκπροσώπων του δήμου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές δέχτηκαν ευχές τόσο από το διευθυντή του σχολείου όσο και από τους εκπροσώπους της πολιτείας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Μετά το πέρας της τελετής δόθηκαν βιβλία στους μαθητές.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 12/9/2017.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Συγκεκριμένα ορίζει, ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλλεϋ, μπάσκετ και πινγκ-πονγκ. Ταυτόχρονα μια ομάδα μαθητών παρακολουθούσε προβολή βίντεο για τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.  Υπεύθυνοι καθηγητές φυσικής αγωγής: κος Σαμπάνης, κος Κασάπογλου και κα Κορακίδη.