1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2015

Εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με μια πολύ ωραία εκδήλωση που προετοίμασε και επιμελήθηκε  η κ. Καραθανάση Γεωργία . Στη γιορτή έδωσε ιδιαίτερο "χρώμα" η καταπληκτική χορωδία του κ. Τσάτσου, αλλά και το εκπληκτικό θεατρικό δρώμενο από το 'Μεγάλο μας Τσίρκο' του Ιάκωβου Καμπανέλλη.Επαιξαν οι μαθήτριες : Παυνέρη Αναστασία, Πετρόγιαννου Σοφία,Πίνη Θεοδώρα και Σιδηροπούλου Μαρία του Β5. Αφήγηση από τους μαθητές : ΛιάκουΧρυσάνθη(Α3), Καψάλα Βασίλη(Α3), Κλουβάτο Φίλιππο(Β3)
 Τη χορωδία συνόδευσαν με την κιθάρα ο Χρήστος Κακανάς(Γ1) και με το βιολί η Μαρία Πέππα(Γ4). Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους. Κατεβάστε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης που επιμελήθηκε η κ. Καραθανάση Γ.ΕΔΩ

Δείτε το video της γιορτής :

 

Δείτε Φωτογραφίες

COM_CONTENT_READ_MOREΓιορτή 25ης Μαρτίου 2015

Διαγωνισμός Μαγειρικής

Με την σκέψη ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση, ο Σύλλογος Άγιος Αλέξανδρος διοργάνωσε μια εκδήλωση. Στην οποία οι υπέροχες μαγείρισσες της περιοχής, έφτιαξαν και έφεραν φαγητά και γλυκά, τα οποία δοκιμάστηκαν και βαθμολογήθηκαν από την κρητική επιτροπή, που αποτελούνταν από τους:  κ. Παππά Παναγιώτα (περιφερειακή σύμβουλος ),κ. Μπουραντάς Μ.( πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου), κ. Κοναξής Α. ( πρόεδρος επιτροπής περιβάλλοντος & πρόεδρος συλλόγου κατοίκων Παραλίας) κ. Ζερβίδης Γ. (υποδιευθυντής 1ου γυμνασίου Ασπροπύργου) κ. Δέδες Β. ( πρόεδρος εθελ. ομάδας Θρια) &κ. Φουντουκίδου Μαρίνα ( εκπρόσωπος συλλόγου ποντίων Παναγιά Σουμελά).

Μετά από την ανάδειξη των τριών πρώτων νικητριών και την απονομή των δώρων, τα φαγητά μαζί με κρασί και αναψυκτικά μοιράστηκαν στα μέλη του συλλόγου. Σε όλους επίσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δωράκια.
Ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι μέχρι αργά!

Ο σύλλογος ευχαρίστησε ιδιαίτερα  τον κ. Ζερβίδη και τον κ. Καμπόλη από το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου  που για μια ακόμα φορά βρέθηκαν κοντά τους και στήριξαν και αυτή την προσπάθεια.

COM_CONTENT_READ_MOREΔιαγωνισμός Μαγειρικής

Εκδήλωση Λήξης

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν μια εκδήλωση, που διοργάνωσε ο μουσικός κ. Τσάτσος Χαράλαμπος και ήταν αφιερωμένη στον "Μάνο Χατζιδάκι". Η χορωδία του σχολείου αλλά και το σόλο τραγούδι κάποιων μαθητών, άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Δείτε φωτογραφίες και video: 

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδήλωση Λήξης

Ενημέρωση για το κάπνισμα

Οι μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν για το κάπνισμα και τις συνέπειές του, από την κ. Καρατζούνη, επισκέπτρια υγείας του Θριασίου Νοσοκομείου.

Αθλητικές Δραστηριότητες

Την τελευταία μέρα των μαθημάτων του σχολικού έτους και λίγο πριν τις εξετάσεις, οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το σχολείο μας. Τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν σε αγώνες βόλλεϋ και μπάσκετ κάνοντας, με τις δικές τους ομάδες, ένα μίνι πρωτάθλημα. Κάποια παιδιά, με δική τους πρωτοβουλία, προετοίμασαν και παρουσίασαν δικές τους χορογραφίες σε στυλ οριεντάλ, μοντέρνο και ποντιακό. Δείτε φωτογραφίες: 

COM_CONTENT_READ_MOREΑθλητικές Δραστηριότητες 

Μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκίδα

 

xalkida greeceΤο σχολείο μας επισκέφτηκε τη Χαλκίδα, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, για την καθιερωμένη μονοήμερη εκδρομή λίγο πριν σταματήσουν τα μαθήματα και αρχίσει η εξεταστική περίοδος. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι.

    

Αθλητικές εκδηλώσεις 2014

Καθιερώθηκε από φέτος με εντολή του Υπουργού Παιδείας η ημέρα αθλητικών εκδηλώσεων στα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας. Την πρώτη δευτέρα του Οκτωβρίου, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου, έχοντας πάντα μια θεματική που θα μεταφέρει κάποιο μήνυμα στα παιδιά. Φέτος το μήνυμα ήταν αντιρατσιστικό με θέμα: "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι". Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο σύλλογος δισασκόντων σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, διοργάνωσαν στο πρώτο μέρος επίδειξη ταινίας με τίτλο "Glory road" στα ελληνικά "Ο δρόμος προς τη δόξα", ενώ μετά ακολούθησαν αθλητικοί αγώνες μεταξύ των τάξεων στο μπάσκετ, το βόλλεϋ, αλλά και το πινγκ πόνγκ.

Πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε εδώ, trailer ταινίας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες:

COM_CONTENT_READ_MOREΑθλητικές εκδηλώσεις 2014

Αγιασμός 2014

Τελέστηκε σήμερα Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, στο σχολείο μας ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ.  Μελετίου και του περιφερειακού συμβούλου κ. Φαρμάκη. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές δέχτηκαν ευχές τόσο από το διευθυντή του σχολείου όσο και από τους εκπροσώπους της πολιτείας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Βραβείο καλύτερης μάσκας

Το βραβείο δημιουργίας καλύτερης μάσκας έλαβε η μαθήτρια του Α6 Μυρτώ Τσίγκου. Συγχαρητήρια. Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σωτηρία Ορφανού (καλλιτεχνικών).

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Βουλή, όπου ξαναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της. Δείτε φωτογραφίες

  • 20150224_112808.jpg
    big image
    20150224_112808.jpg
  • 20150224_120735.jpg
    big image
    20150224_120735.jpg
  • 20150224_120745.jpg
    big image
    20150224_120745.jpg
  • 20150224_120755.jpg
    big image
    20150224_120755.jpg
  • 20150224_121214.jpg
    big image
    20150224_121214.jpg

Εκδρομή στην Πλάκα και την Κηφισιά

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της κ. Ντάρα Μαργαρίτας " Αρχιτεκτονική ανά την Ευρώπη" οι μαθητές του προγράμματος επισκέφτηκαν την Πλάκα στις 16/12 και την Κηφισιά στις 10/2 . Δείτε το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξαν.

COM_CONTENT_READ_MOREΕκδρομή στην Πλάκα και την Κηφισιά

Ενδοσχολική βία

1o Γυμνάσιο ΑσπροπύργουΣτα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας το σχολείο μας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση η οποία είχε και βιωματικό χαρακτήρα. Στο παρακάτω blog υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά video κατά της ενδοσχολικής βίας. Ας ευχηθούμε όλοι να σταματήσει η βία.


endosxolikh ia

 

Ε.Λ.Δ.Α.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας του κ. Καμπόλη Αναστασίου, οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου , όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του εργοστασίου.  

Ενημέρωση για την Ενδοσχολική Βία

via2

Στα πλαίσια του μαθήματος της σχολικής και κοινωνικής ζωής, η Α΄Γυμνασίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενημέρωση με θέμα την ενδοσχολική βία και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Η ενημέρωση έγινε από την ψυχολόγο του Θριασίου Νοσοκομείου κα Δαλιανίτη, η οποία στο τέλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών με μεγάλο ενδιαφέρον. 

via1

Απόκριες 2015

Δείτε φωτογραφίες από το πάρτυ που διοργάνωσε το 15μελές του σχολείου μας.

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια.

ioas2Την Πέμπτη 29-1-2015 οι μαθητές της Γ' τάξης ενημερώθηκαν για την οδική ασφάλεια από εκπροσώπους του ινστιτούτου οδικής ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", http://www.ioas.gr/

ioas1

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Την Πέμπτη 15-1-2015 το σχολείο μας πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις. Μια ομάδα μαθητών της Α' Γυμνασίου πήγε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μια άλλη ομάδα στο Θερμοκήπιο κάκτων και παχύφυτων "Πουλημένος" στο Καπανδρίτι. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη χρήση τους. Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Θερμοκηπίου "Πουλημένος". 

Πράξη Αλληλεγγύης

hhh   xamogelo paidioy

Το σχολείο μας αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα για το "Χαμόγελο του Παιδιού" αλλά και τον σύλλογο "Άγιος Αλέξανδρος". Μαζί με τις ευχές, οι μαθητές μας, στέλνουν κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, τις γιορτινές αυτές μέρες! Χρόνια πολλά σε όλους!