1o Γυμνάσιο Ασπροπύργου

Who's Online

MOD_WHOSONLINE_WE_HAVE

Search

Πρόγνωση Καιρού

Ρητορικό δρώμενο στα πλαίσια του προγράμματος της Ρητορικής με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών απ' την απελευθέρωση της Ελλάδας

Την 21η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Ρητορικής με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας μια όμορφη διαδικτυακή «Ομαδική συζήτηση» μεταξύ των μαθητών των Ρητορικών Ομίλων του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου και του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά με θέμα: «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα».

Οι μικροί μας ρήτορες υποδύθηκαν ρόλους, ταξίδεψαν νοερά στο Βρετανικό μουσείο και στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και αντάλλαξαν σκέψεις και ενδιαφέρουσες απόψεις.  Δύο ομάδες ομιλητών, όπου η μια ομάδα εκπροσωπούσε τους Έλληνες και η άλλη τους Βρετανούς, υποστήριξαν ο καθένας τη δική του πλευρά με ένα λόγο, που έκανε επίκληση τόσο στη λογική όσο και στο συναίσθημα και στο ήθος του κάθε ομιλητή.

Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τη μαγεία της Ρητορικής τέχνης και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ειδικά στις μέρες μας.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας Πετρόγιαννος Ευάγγελος, Παπαδά Έλενα, Πισσάνη Σωτηρία, Ρωμαίου Μαρία και Τσεκούρα Αγγελική. Την ομάδα του σχολείου προετοίμασαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες Κανέλλη Δάφνη, Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη, Δημαγγέλου Ευφροσύνη και Γιαννούλη Μαρία.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Facebook like button